När valpen kommer hem

Äntligen är den här – den stora dagen när valpen kommer hem! Troligtvis har du redan varit duktig och följt de checklistor vi har tagit fram, vilket innebär att du är väl förberedd. Det finns dock lite saker du bör tänka på direkt när valpen kommer hem.

Se till att ditt hem är valpsäkrat

Det är mycket viktigt att ditt hem är en säker plats för din valp att vistas på. Jag har skrivit en hel artikel om hur du valpsäkrar ditt hem. Innan valpen kommer hem är det också mycket viktigt att du läser på angående vilken typ av livsmedel som är giftigt för hundar.

Låt valpen får lugn och ro i sitt nya hem

Tänk på att allt är nytt för valpen – även ni i familjen! Även om vänner och bekanta hemskt gärna vill komma hem och träffa det nya underverket kan det vara en bra idé att inte låta valpen träffa för många utomstående den första veckan. Lär känna valpen i lugn och ro, och först efter det kan utomstående få hälsa på.

När valpen kommer hem.
När valpen kommer hem är det viktigt att låta den få lugn och ro.

Låt valpens sovplats vara fredad

Låt valpen ha en egen sovplats, och när den ligger där ska den alltid få vara ifred. På så vis lär sig valpen att den alltid har en lugn plats dit den kan gå om den vill vara ifred. Lär nyfikna barn (och leksugna vuxna) att man inte får störa valpen om den är på sin sovplats.

Låt valpen ha något att tugga på

 

 

tuggben

leksaker

mys

bajspåsar

ledsen